googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(0)


Reflecteren op uitstelgedrag

 Uitstelgedrag, wat levert het je op?

 

Uitstelgedrag is het uitstellen van taken die men eigenlijk wil of moet doen en waarbij men weet dat het uitstel waarschijnlijk niet goed is en tot moeilijkheden of extra stress zal leiden. Daarom wordt dit soms ook irrationeel uitstel genoemd.

In hoeverre ben jij een uitsteller? Waar ben je bang voor? Hoe reëel is deze angst? Wat is het gevaar? Wat levert het je op? Hoe kan je de taak minder spannend maken door hem in kleinere stukjes op te delen? Hoe kan je hulp vragen voor een onderdeel dat je heel spannend of moeilijk vindt? Hoe kan je de grootste afleiders die je van je taak houden verwijderen uit je omgeving?

Niet alleen nadenken over deze vragen, maar schrijf het ook op. En koppel het aan concrete situaties. Succes!
 

Lees ook het artikel ‘Uitstelgedrag en faalangst‘.Gert Jan Schop

Reflecteren is een krachtig instrument om het effect van leerprocessen en veranderprocessen (sterk) te vergroten. Reflecteren gaat veel verder dan evalueren. In mijn werk gebruik ik regelmatig reflectiemethodieken. Op deze site deel ik graag methodieken, tools, artikelen e.d.. Doe er je voordeel mee!

Wat kan ik voor je betekenen?

Als adviseur, organisatiecoach en facilitator ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij het leren, ontwikkelen, veranderen en implementeren. Reflectie en intervisie kan dan als tooling worden ingezet. Contact? Stuur een mail naar info@reflectiesite.nl.