Tools

Tools, reflectietools, misschien wel het belangrijkste onderdeel van reflectiesite.
Een rijkdom aan goed beschreven tools die je zelf kunt toepassen, als reflecterend
professional, alleen of in teams of groepen, als begeleider.
Daar waar nodig zijn de tools voorzien van handige downloads.

Deel de informatie vooral met anderen, gebruik de socialshare-buttons!
Heb je een relevante tool en mis je die op de site, maar contact en stuur een mail.
Wordt gewaardeerd door ons en de bezoekers van deze site!

[hr]

Scenarioreflectie

reflecteren_scenarioreflectie_scenariokwandrantenScenarioreflectie Met Scenarioreflectie worden de belangrijkste onzekerheden over de toekomst in je eigen leven in kaart gebracht. Je kijkt vanuit het ideale toekomstbeeld terug naar het hier en nu. Door te kiezen uit vier mogelijke toekomstscenario’s kunnen nu bewuste keuzes gemaakt worden.
Lees meer →
 

[hr]

Alternatieve reflectievormen

reflectie_tekeningAlternatieve reflectievormen Reflectieverslagen schrijven is een zeer bekende en wijdverspreide vorm van reflectie. Logisch ook, want het gebruik van taal is al sinds de oertijd een prima methode om ideeën, ervaringen, gevoelens, kennis en kunde met elkaar te delen. Soms kan het echter zijn dat taal tekort schiet.
Lees meer →
 

 
[hr]

Kernkwadrant

model_kernkwadranten_werkmodelKernkwadrant Het kernkwadrant of het Kwadrant van Ofman is een veelgebruikt model om de eigenschappen te beschrijven die bij een persoon horen. Het model is opgesteld door Daniel Ofman. Het kernkwadrant is een prima instrument om te reflecteren op bepaalde eigenschappen. Het model Het kernkwadrant draait om vier termen: kernkwaliteit
Lees meer →
 

[hr]

Progressiecirkels

model_progressiecirkelsProgressiecirkels De cirkeltechniek (on youtube) een techniek om al gemaakt progressie zichtbaar te maken en om mensen te helpen verdere progressie te boeken. Hij kan individueel gebruikt worden maar ook in coaching en bij het begeleiden van teams.
Lees meer →