googletag.pubads().setRequestNonPersonalizedAds(0)


Reflectie

Reflectie

 

 

Derde orde leren heet ook wel deuteroleren. Dit leren is gericht op het leren van de eerste drie niveaus van leren. Hierbij gaat het om het effectiever en efficiënter erkennen en corrigeren van fouten. Ook om met meer succes reflectieprocessen toe te passen op de gebruikte concepten en benaderingen.

Reflecteren op de doelstellingen met betrekking tot de studie blijkt een lastig proces gezien de oppervlakkigheid hiervan. In de loop van de studie is de concreetheid van de doelstellingen c.q. de onderzoeksvragen aanmerkelijk verbeterd. De kwaliteit van de reflectie is daarmee ook toegenomen.

[………]

 

 


Anderen bekeken ook deze content

Reflectie als drijfveer van het leerproces

Reflectie als drijfveer van het leerproces     Vaak blijft reflectie van studenten steken op het niveau van evaluatie, wordt er te veel op persoonlijke problemen gefocust en wordt er onvoldoende geabstraheerd. Het gevolg hiervan is dat studenten reflectie saai en vervelend gaan vinden en het reflectieverslag behandelen als een invullijstje. Maar reflectie is noodzakelijk om praktijk te koppelen aan

Posted in Artikelen | Tagged , , , | Comments Off on Reflectie als drijfveer van het leerproces


Gert Jan Schop

Reflecteren is een krachtig instrument om het effect van leerprocessen en veranderprocessen (sterk) te vergroten. Reflecteren gaat veel verder dan evalueren. In mijn werk gebruik ik regelmatig reflectiemethodieken. Op deze site deel ik graag methodieken, tools, artikelen e.d.. Doe er je voordeel mee!

Wat kan ik voor je betekenen?

Als adviseur, organisatiecoach en facilitator ondersteun en begeleid ik jou en/of je organisatie graag bij het leren, ontwikkelen, veranderen en implementeren. Reflectie en intervisie kan dan als tooling worden ingezet. Contact? Stuur een mail naar info@reflectiesite.nl.